AUTHENTİC CODİNG (OTANTİK KODLAMA) PROJEMİZ

Projede Yer Alan Öğretmen: Dilek YILDIRIM-Tuba SAKARYA BEZ-Aynur ARDA

Proje Süreci : Aralık 2020- Mayıs 2021

Projemiz, öğrencilerin algoritmaların kendi ortamlarında var olduğunu fark etmeleri ve bu algoritmaları yıllar öncesine dayanan kültürel ve geleneksel nesnelerde ayırt etmelerini amaçlamaktadır. Dünyadaki her ülke ve bölgede bu kadar geleneksel ve özgün unsurlar olduğu göz önüne alındığında projemizin farklı kültürleri kodlama ile birbirine bağlayacağı düşünülmektedir. Projemiz, bilgi teknolojileri, matematik, yabancı diller, bilim, görsel sanatlar, sosyal bilimler, geleneksel müzik ve enstrümanlar, halk sanatlarını içeren disiplinler arası bir çalışma olacak. Çalışmamızın kapsamı, özgün öğeleri keşfetmek ve kodlayarak yeniden oluşturmaktır. Bu sayede öğrencilerin fiziksel, entelektüel ve kültürel dünyalarını zenginleştirmek, eleştirel düşünme ve problem çözme gibi öz yeterliklerini artırmak da hedeflenmektedir.

13.05.2021 289